DHI Saç Ekimi Tekniği ve Hakkında Bilinmeyen Gerçekler

DHI Saç Ekimi Tekniği Tüm Detayları

Türkiye saç ekimi konusunda birçok ülkeden daha ekonomik bir ülke. Üstelik dünya çapında kullanılan saç ekim tekniklerinin hemen hepsi artık ülkemizde de uygulanıyor. Üstelik çok daha kısa sürede sonuç alınıyor ve teknolojik teçhizatlar sayesinde hastalar daha kısa sürede iyileşiyor. Ancak saçın uzaması ve gürleşmesi yaklaşık 1 yılı bulabiliyor. Bu teknikler arasında en sık kullanılan saç ekimi tekniği ise DHI saç ekimi tekniğidir.

Saç dökülmesi sorunu, daha çok erkeklerde söz konusu olan genetik bir yatkınlıktır. Erkekler peruk ya da topik gibi geçici çözümler kullanabiliyorlar. Ancak genellikle bu çözümlerin geçici ve uğraştırıcı olması erkekleri saç ekimine yönlendiriyor. Teknoloji artık saç ekimi adına pek çok uygulamayı beraberinde getirdi. Bu uygulamalar sayesinde hastaya 24 saat içinde saç nakli yapılabiliyor. Üstelik ekilen saçlar 1 yıl içerisinde kendini göstermeye başlıyor. Teknolojinin bu anlamda vermiş olduğu ürünlerden biri de DHI saç ekimi tekniğidir. İşte DHI tekniğine dair merak edilen tüm ayrıntılar.

DHI Saç Ekimi Yöntemi Nasıl Uygulanır?

DHI Saç Ekimi Yöntemi Nasıl Uygulanır?

Günümüzde pek çok saç ekim yöntemi bulunmaktadır. Ülkemizde ek sık kullanılan saç ekim yöntemleri arasında DHI ve FUE bulunmaktadır. Hatta bu iki yöntem sık sık birbirine karıştırılmaktadır. Yazımızda her iki yöntem arasındaki farkları da sizlere aktaracağız.

DHI yöntemi direct hair implantaion kelimelerinin kısaltılmasından gelmektedir. Temelde bir donör bölge belirlenir ve bu bölgeden kıl kökleri ince uçlu özel iğneler ile alınır. Aynı iğneler ile bu kıl kökleri ilgili kel noktaya nakil edilir. Böylelikle hasta kafasında kesiler olmayacağı için çok daha kısa sürede iyileşecektir. Ayrıca kafasında yara ya da kanama söz konusu olmayacaktır. Bu işlem esnasında hastaya lokal anestezi uygulanmaktadır. Hastanın acı eşiği düşük ise sedasyon denilen bir çeşit uyku durumu da uygulanabilmektedir. İşte adım adım DHI yöntemi nasıl uygulanır sorusunun yanıtı.

  1. Hazırlık aşaması: Aslında bu ilk muayene olarak da değerlendirilebilir. Hasta kliniğe gelir ve talebini iletir. Bu aşamadan sonrası hazırlıktır. Hekim hastanın ekim yapılmasını istediği noktanın bir konsültasyonunu çıkarır. Saç ekiminin hangi teknik ile yapılacağını iletir. Çizimler sonrasında saç ekimi planlaması yapılır.
  2. Anestezi uygulaması: Saç ekimin yapılacağı günden birkaç gün öncesi hastanın anesteziye karşı herhangi bir duyarlılığının olup olmadığı test edilir. Operasyon günü hastaya uzman bir anestezist, anestezi uygular. Bu teknikte genellikle lokal anestezi yeterli olacağı için, uyuşturucu kremler ya da iğneler kullanılır. Birkaç dakika sonra söz konusu bölge uyuşur. Eğer iğne kullanılacak ise hastaya sedasyon uygulaması da yapılabilir.
  3. Greft toplama işlemi: Greft saç kökü anlamına gelmektedir. Anestezi etkisini gösterdikten sonra greft toplama işlemi sağlanabilir. Köke zarar vermeden toplanan greftler nakil için birkaç dakika bekler.
  4. Grefterin temizlenmesi: Greftler nakil edilmeden önce doku parçalarından temizlenmesi gerekmektedir. Bunu klinikteki uzman hemşireler gerçekleştirmektedir. Temizleme işlemi sonrasında her bir greft penset yardımı ile uygulama kalemi içerisine yerleştirilir. Choi kalemler dolduktan sonra nakil işlemi gerçekleşmeye artık hazırdır.
  5. Nakil işlemi: Choi kalemleri hem dokuyu açma, hem de bu dokuya kıl kökünü yerleştirme işlemi için geliştirilmiştir. Yani hekim anlık olarak saç ekimi yapılacak noktaya bu kalemi dokundurduğunda kanal açılmış ve kıl kökü nakil edilmiş olur.

Görüleceği üzere işlem bu kadar basittir. Ancak DHI yönteminin bazı dezavantajları da söz konusu olabilmektedir.

DHI Saç Ekimi Tekniğinin Dezavantajları

DHI Saç Ekimi Tekniğinin Dezavantajları

DHI yöntemi hastanın kısa sürede iyileşmesi ve greftlerin zarar görmeden nakil edilmesi açısından son derece avantajlıdır. Ancak bazı dezavantajlarının bulunduğunu da kabul etmek gerekecektir. İşte DHI tekniğinin dezavantajları;

  • DHI tekniği oldukça mikro bir uygulamadır. Ülkemizde bu tekniği uygulayan çok az sayıda klinik bulunmaktadır. Son derece dikkat gerektirdiği için pahalı bir yöntemdir,
  • DHI tekniği FUE tekniğinden çok daha uzun sürmektedir. FUE tekniğinde 6 saatte yapılabilecek bir işlem DHI tekniğinde 8 saati bulabilmektedir.
  • DHI tekniği ciddi bir tecrübe gerektirmektedir. Çünkü alınan kıl kökleri hemen ekim aşamasına getirilir. Dolayısıyla tecrübeli olmayan bir hekim, saçın yönüne göre bu kökleri yerleştiremez ise sonuç hüsran olacaktır,
  • DHI tekniğinde kanal açma işlemleri de belli bir bilgi birikimi ve tecrübe gerektirmektedir,

Kısacası, eğer saç ekimi tekniği olarak DHI tekniğini tercih edecekseniz kesinlikle uzman ve tecrübeli bir hekim ile çalışmalısınız.

DHI ile FUE Arasındaki Farklar Nelerdir?

DHI ile FUE Arasındaki Farklar Nelerdir?

En çok merak edilen ise DHI ile FUE arasındaki farklar nelerdir olmaktadır. Her iki yöntemde başta birbirine çok benzeyebilmektedir. Ancak iki yöntem arasında ciddi bazı farklar bulunmaktadır. Bunlar;

  • Saçın seyrek olması, lokal dökülme söz konusu olması durumlarında DHI daha iyi bir tekniktir. Çünkü ince uçlu özel iğnesi sayesinde çok daha dar alanlara girilebilmekte ve ekim yapılabilmektedir,
  • DHI saç ekimi yönteminde, donör bölgeden alınan saç kökleri, bekletilmeden yalnızca birkaç dakika içinde ekilir. Dolayısıyla saç kökleri henüz canlılığını korurken, hiçbir zarara uğramadan nakil edilmiş olur.
  • DHI yönteminde tıraş söz konusu değildir. Yani hasta mevcuttaki saçlarından vazgeçmek zorunda bırakılmaz. Ancak FUE tekniğinde hastanın kafasının tıraş edilmesi şarttır. Özellikle bu sebeple DHI tekniği kadınlar tarafından daha sık tercih edilmektedir. Çünkü kadınlar lokal dökülmeler görüldüğünden, tüm saçlarından vazgeçmek istemeyeceklerdir.

Aslında her iki yöntemi birbirinden farklı kılan kullanılan teçhizattır. DHI yöntemi ince uçlu özel iğnesi sayesinde kısa sürede saç ekiminin gerçekleşmesine olanak tanır.

DHI Saç Ekimi Fiyatları

DHI Saç Ekimi Fiyatları

İşte çok merak edilen diğer bir konu. DHI saç ekim fiyatları nispeten diğer saç ekim tekniklerine göre daha fazladır. Ancak bunu belirleyen temel etken yalnızca daha az sayıda hekim tarafından uygulanıyor olması değildir. Ekilecek greft sayısı bu bedelin belirlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Ancak genele bakıldığında DHI saç ekim fiyatlarının ülkemizde 7.000 TL ile 15.000 TL arasında değiştiğini görmek zor değildir. Ayrıca DHI yöntemi ile kaş ve sakal ekimi de yapılabilmektedir. DHI kaş ekimi için minimum 4.500 TL, maksimum 12.000 TL, sakal ekimi için ise minimum 7.000 TL, maksimum 15.000 TL gözden çıkarılmalıdır.

DHI tekniğini diğer tekniklerden daha pahalı yapan diğer bir husus ise operasyon esnasında bulunan hemşire ve hekim sayısıdır. Donör bölgeden alınan greftler bekletilmeden Choi kalemlerine yerleştirilmelidir. Dolayısıyla bunun yapılabilmesi çok sayıda hemşirenin, hekimin aynı anda çalışması gerekmektedir. Bu da maliyeti artıran diğer etkenlerden biridir.

DHI tekniğinde kendi doktorunuzu seçme özgürlüğüne sahipsiniz. Bir klinikte çalışan birden fazla doktor olabilir. Adından sık söz ettiren ya da tavsiye üzerine geldiğiniz bir doktorla çalışmak isteyebilirsiniz. Tabi bunun da fiyatı artıran bir başka etken olduğunu unutmamalısınız. Özellikle aynı klinikten aldığınız farklı fiyatların temelinde bu seçim yatmaktadır.

Related Articles

CEVAP VER
Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN ÇOK OKUNANLAR

Saç Ekim Merkezleri 2022

Saç Ekim Merkezleri sadece Türkiye'de değil aynı zamanda Dünyanın birçok noktasında da yer alan kliniklerdir. Saç Ekim Merkezleri belirli standartlara sahip olmakla birlikte bazı...

Saç Ekimi Fiyatları 2021 Güncel Liste (Tüm Merkezler)

Saç Ekimi Fiyatları Tüm Saç Ekim Merkezleri Saç ekimi fiyatları, Türkiye’de de diğer ülkelerde olduğu birçok kritere bağlı olarak değişmektedir. Bir başka deyişle, yaşadığınız şehir,...

POPÜLER KONULAR

Minoxil Sprey Saç Çıkartıyor İddialarına Yanıt!

Minoxil Sprey Söylendiği Gibi Saç Çıkarır Mı? Minoxil Sprey, piyasaya kadın ve erkekler için ayrı ayrı üretilmiş, saç çıkarmaya yarayan ürünlerden biri olarak giriş yapmıştır....