Dökülen Saçlar Nasıl Çıkar?

Dökülen Saçlar Nasıl Çıkar?

Saç dökülmesi; hem erkeklerin hem de kadınların yaşamış olduğu bir sorun olarak dikkat çekiyor. Genetik faktörler başta olmak üzere birtakım rahatsızlıklar, yanlış saç bakım uygulamaları gibi sebeplerden dolayı saçların dökülmesi söz konusu olmaktadır. Bu noktada, birçok kişinin aklında dökülen saçlar nasıl çıkar sorusu bulunmaktadır. Bu soruya birçok kişi hayır cevabını vermektedir. Ancak, gerçekler ise farklıdır. Alınan önlemler ve bitkisel çözümler sayesinde dökülen saçların tekrar çıkması mümkün olmaktadır. Ancak, bunun gerçekleşmesi için kıl köklerinin ölmemiş olması şarttır.

Dökülen saçların çıkıp çıkmayacağının dışında önemli olan bir diğer husus ise yeni çıkan kıl köklerinin ne kadar yaşayacağıdır. Saç bakımına ve beslenmeye dikkat edilmediği hallerde yeni çıkan kılların en geç altı ay içerisinde tekrar dökülmesine rastlanmaktadır. Bu yüzden, insanların hem daha az stresli bir hayat yaşamaya hem de saç bakımına son derece dikkat etmesi gerekmektedir.

Dökülen Saçlar Hangi Durumda Çıkmaktadır?

Dökülen Saçlar Hangi Durumda Çıkmaktadır?

Saç dökülmesi; normale kıyasla saç sıklığının azalması olarak bilinmektedir. Bu noktada, dökülen saçların tekrar çıkması için kişinin genetik yapısı ve yaşı da belirleyici olmaktadır. Günde 80 ila 100 arası saç telinin dökülmesi doğal karşılanmaktadır. Birçok uzmana göre bu sayı son derece normaldir. Ancak, farklı bir biyolojik veya çevresel etken söz konusu değilse dökülen saçların yerine yenileri gelmektedir. Bunun yanı sıra, mevsimsel dökülmelerin de önemli bir payı bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar doğrultusunda mevsim geçiş dönemlerinde saç döngüsünü düzenleyen hormonların salgılanmasında artış meydana gelmektedir. Bu durum yüzünden kişide ciddi saç kayıpları oluşur. Mevsim geçiş dönemlerinin kısa sürmesinden dolayı saç dökülmelerinin etkisi azdır. Ancak, yine de kişinin saç bakımı başta olmak üzere saçını çevresel etkenlerden uzak tutmaya dikkat etmesi gerekmektedir.

Genetik kaynaklı saç dökülmeleri; bilhassa erkeklerde daha çok görülmektedir. Ancak, genetik kaynaklı saç dökülmelerinin ertesinde kaybedilen saçların tekrar çıkması mümkün değildir. Bu sorunla yüzleşmek istemeyen kişilerin düzenli bakım programı uygulaması şarttır. Buna ek olarak, saç ve saç köklerini güçlendiren bitkisel yöntemlerden faydalanılmalıdır. Birtakım yağlarla saça yapılan masajlardan faydalanılması gereklidir. Ancak, kalıtsal özelliklerin meydana getirdiği saç dökülmeleri için kullanılacak olan tedavi yöntemlerinde yalnızca ölmemiş saç kökleri üzerinde olumlu geri dönüş alınmaktadır.

Saç dökülmesinin en önemli sebeplerinden birisi de kişilerin yaşının ilerlemesi olarak bilinmektedir. Yaşın ilerlemesiyle beraber doğal olarak metabolizma yavaşlamaktadır. Bu yüzden, belirli bir yaşın ardından dökülen saçların tekrar çıkması mümkün olmayacaktır. Bu noktada, diğer saç dökülme sebeplerinde olduğu gibi insanların düzenli saç bakımlarını asla aksatmaması gerekmektedir. Saç dökülmesini tümüyle engellemek mümkün olmayabilir fakat süreci yavaşlatmak mümkündür.

Dökülen Saçlar İçin Yapılan Uygulamalar Nelerdir?

Dökülen Saçlar İçin Yapılan Uygulamalar Nelerdir?

Dökülen saçların hangi durumlarda geri çıkacağına cevap verirken her şeyden önce saçların neden döküldüğüne ve dökülmenin üzerinden ne kadar vakit geçtiğine bakılmaktadır. Bilhassa hamilelik ve doğum ertesinde görülen saç dökülmelerinin hiçbir şey yapılmasa dahi bir süre sonra düzeleceğini söylemek gerekir. Bu noktada, daha hızlı sonuç almak adına B7 vitamini veya xpecia gibi formülasyon ürünler kullanılabilir. Bu tür destekler ile saçların hem daha hızlı çıkması hem de eskiye göre daha kaliteli çıkması sağlanacaktır. Bunun yanı sıra, saçkıran sorunundan dolayı saç dökülmesi yaşanıyorsa dökülen saçların %30 veya %35’lik kısmı geri çıkacaktır. Sarımsak kullanıldığı takdirde ise bu oran %50’ye kadar çıkabilir. Kortizon enjeksiyonu uygulandığında bu oran yüzde 85 seviyesine gelirken SADBE adlı madde kullanıldığında %95 ila %97 oranında saçların geri gelmesi söz konusu olacaktır.

  • Bilhassa erkeklerde sıklıkla rastlanılan genetik kaynaklı saç dökülmeleri için doğru tedavinin uygulanması gerekmektedir. Ancak, doğru tedavinin uygulanması için her şeyden önce köklerin tamamen ölmemiş olmasına bakılmaktadır. Bir başka deyişle, kafa derisi tam parlak hale gelmediği takdirde tedaviyle olumlu sonuç alınabilir. Kökler ölmeden önce tedaviye başlanması şarttır.
  • Guatr ve kansızlık gibi sebeplerden dolayı saç dökülmesi yaşanıyorsa ilk olarak dökülmeye sebep olan hastalığın tedavi edilmesi sağlanmalıdır. Buna ek olarak, saçların daha kaliteli çıkması adına ilaç kullanımı tavsiye edilmektedir.

Sonuç olarak, dökülen saçların geri çıkması isteniyorsa ilk olarak dökülmeye neden olan etmen tespit edilmelidir. Bir sonraki aşamada ise doğru tedavi uygulanmalıdır. Bunu yaparken de bir dermatologdan yardım almak gerekmektedir.

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Genetik kaynaklı olarak meydana gelen saç dökülmelerinin önlenmesi kolay değildir. Tıpta bu tür saç dökülmelerinin önlenmesinden ziyade saçların incelmesine sebep olacak etkenlerden koruma amaçlanmaktadır. Kırılgan ve inceltici saçların oluşmasının birçok sebebi vardır. Her şeyden önce, saç kurutma makineleri, sıcak maşalar, saç boyaları, sıkı örgüler, saç düzleştirmeye yarayan araçlar; istemeden de olsa saçların kırılgan bir hal almasına sebebiyet vermektedir. Bu noktada, saç dökülmesini önlemek adına saçın olabildiğince doğal renginde ve formunda bırakılması gerekmektedir. Birçok kadın; saç boyama ürünlerini kullanmaktadır. Ancak, bu tür ürünler kimyasal oldukları için aslında zararlıdır. Bu yüzden, herhangi bir kimyasal kullanımının ertesinde saçlara iyileşmeleri için zaman bırakılmalıdır.

Saç dökülmesini doğal yollarla önlemek adına herkesin kendi saç tipine uygun bir şampuan kullanması gerekir. Saçların kopmaması ve uçlarının kırılmaması adına orta seviyede bir sertliğe sahip olan ve aynı zamanda doğal kıllı bir fırçanın kullanılması tavsiye edilmektedir. Nazik ve dikkatli bir şekilde yapılan saç fırçalama işleminin ertesinde herhangi bir sorun kalmayacaktır. Aynı zamanda, saçların ıslakken de fırçalanmaması tavsiye edilmektedir.

Genetik kaynaklı saç dökülmesinin durdurulması adına Minoxidil başta olmak üzere Procapil, Finasterid, Dutasterid gibi ilaçlar kullanılmalıdır. Kansızlık sorunu varsa buna uygun bir tedavi alınmalıdır. Ayrıca, Xpecia Tablet gibi ek ürünlerin kullanılması da tavsiye edilmektedir. Son olarak, kanser hastalığından dolayı saçlar dökülüyorsa kemoterapi tedavisinin bitmesinin ardından en çok altı ay içerisinde kişinin saçları yeniden çıkacaktır.

Saç Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Saç Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Dökülen saçlar nasıl çıkar diye düşünenler için bir başka alternatif ise saç ekimi olmaktadır. Saç ektirme sayesinde hem genetik hem de sonradan ortaya çıkan saç dökülmesi (kellik) sorununun ortadan kaldırılması mümkündür. Zannedildiği kadar zor olmayan bu operasyon tam sonuç vermektedir. Saç ekimi için her şeyden önce kelliğe karşı dirençli olan bölgelerden kökler alınarak saçların döküldüğü yere taşınmaktadır. Bilhassa ense kökünden saç alınması tavsiye edilmektedir.

Saç ektirme yöntemleri ikiye ayrılmaktadır. Klasik şerit yöntemi; doğal bir yöntem olmakla beraber ensenin biraz üzerinden yani iki kulak arasından 10x3cm ebatlı saçlı deri alınmaktadır. Saçlı deri; şeritler halinde saçsız alanlara tek tek ekilmektedir. Bu yöntem ile yalnızca tek seansta 5000-6000 civarında saç teli eklenmektedir. Ortalama üç ila dört saat arasında süren operasyonun altı ay ara ile olmak şartıyla iki ya da üç kez tekrarlanması gerekir.

Saç ekiminin ikinci versiyonu ise ameliyatsız saç ekimidir. Saçlar, klasik şerit yönteminde olduğu gibi yine aynı alandan alınmaktadır. Bu yöntemle de günde ortalama 1000-1500 saç teli nakledilmektedir.

Sonuç olarak, dökülen saçların geri kazanılması noktasında dökülme sorununu yaşayanların önünde ciddi seçenekler bulunmaktadır.

Related Articles

CEVAP VER
Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN ÇOK OKUNANLAR

Saç Ekim Merkezleri 2022

Saç Ekim Merkezleri sadece Türkiye'de değil aynı zamanda Dünyanın birçok noktasında da yer alan kliniklerdir. Saç Ekim Merkezleri belirli standartlara sahip olmakla birlikte bazı...

Saç Ekimi Fiyatları 2021 Güncel Liste (Tüm Merkezler)

Saç Ekimi Fiyatları Tüm Saç Ekim Merkezleri Saç ekimi fiyatları, Türkiye’de de diğer ülkelerde olduğu birçok kritere bağlı olarak değişmektedir. Bir başka deyişle, yaşadığınız şehir,...

POPÜLER KONULAR

Muttalip Keser Saç Ekimi Şikayetleri, Yorumları ve Fiyatları

Muttalip Keser Saç Ekimi Fiyatları Dr. Muttalip Keser saç ekimi fiyatları greft başına belirlenmiştir ve saç ekimi fiyatları greft başına 3,5€ olarak görülmektedir. Dr. Muttalip...