Saç Klonlama Hakkında Son Gelişmeler! 2021

Saç Klonlama Saç Ekiminde Büyük Bir Devrim Olacak

Klonlamak herhangi bir şeyi tıpatıp kopyalamak anlamına gelmektedir. Saç ekimi teknikleri her geçen gün geliştirilmeye devam ediyor. Teknolojiden sıkça faydalanılan saç ekimi tekniklerine yeni biri daha eklenmek üzere. Saç klonlama işlemleri şu an için mümkün gözükmüyor. Hali ile insanlar saç klonlama ne zaman başlayacak diye merak ediyorlar. Bunun net bir yanıtını verebilmek şu an için pek mümkün olmasa da bilim adamlarının bu yönde çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini biliyoruz. Saç klonlama yapılabilir ve ulaşılabilir olduğunda, pek çok kişinin problemi olan kelliğin ortadan kalkacağı düşünülüyor.

Saç Klonlama Saç Ekimi Operasyonlarında Kullanılacak

Saç Klonlama Başladı Mı?

Koyun Dolly’i tanımayanımız yoktur. Dolly bir koyun klonlaması olup dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Ancak çok geçmeden öldüğü bildirildi. Klonlanması bile bilimsel çalışmalara ışık tutacak nitelikteydi. Öyle de oldu. Bu çalışmanın ardından çeşitli doku ve hücre kopyalanması için çalışmalar başlatıldı. Ancak ne yazık ki klonlama işlemi bazı ülkelerde insani ve dini duyarlılık gereği yasaklandı. Saç klonlama ne zaman başlayacak sorusunun yanıtını vermek ise şu an çok kolay görünmüyor. Ancak araştırmalar neticesinde yakın tarihte saç klonlamayı saç ekiminde görebileceğimizi biliyoruz.

Ancak yapılan işlemler tıbbın aydınlattığı şekilde, tamamen tıbba uygun olarak sağlanmaktadır. Dolayısıyla bu işlem sırasında doku mühendisleri, uzman hekimler ile birlikte çalışacaktır. Haliyle bu işlemin ülkemize gelmesi uzun süreceği gibi, maiyeti de son derece yüksek olacaktır.

Saç Klonlama Nasıl Yapılır?

Saç Klonlama Nasıl Yapılır?

Hücrelerin ve canlı dokuların kopyalanması ile yapılması planlanan saç klonlama işlemi, aslında bir çeşit saç ekimi yöntemi. Saç ekimi yöntemi olarak klonlama elbette estetik amaç güdülerek yapılıyor. Saç klonlama işleminde donör bölgeden alınacak olan birkaç greft grubundan, hastanın ihtiyacı olan sayıda greft elde edilebilecek. Alınan bu greftler önce laboratuvara gönderilecek ve saç klonlama işlemleri başlayacak. Hazır olan klon saç kökleri daha sonra merkezde hastada istenilen saçsız bölgeye ekilebilecek. Bu teknolojinin erkeklerde olduğu kadar kadınlarda da kullanılması planlanıyor.

Saç klonlama teknolojisinin en önemli avantajı da donör bölgesi müsait olmayan hastalara da yüksek greftli ekimler yapılabileceğini göstermesidir. Ancak ilk olarak bu çalışmaların henüz sonuçlanmadığını bilmek gerekir. Yani saç klonlama yöntemlerine ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Ancak genel olarak saç klonlama nasıl yapılır sorusuna kıl köklerinin çoğaltılması ve kopyalanması ile gerçekleştiğini söylemek mümkündür.

Saç Klonlama Harici Saç Ekimi Teknikleri

Günümüz teknolojisi sayesinde saç ekimi için kullanılan birçok teknik bulunuyor. Bunların neredeyse hepsi de ülkemizde uygulanıyor. Ancak saç ektirecek kişilerin, öncesinden bilmesi gereken bazı konular bulunuyor. Bunlar;

  • Saç ekimi esnasında kullanılan teknik, çalışan uzman sayısı ve ekilen grefte göre ödenecek rakam değişebilir,
  • Saç ekiminden sonraki 1 yıl içinde gözle görülür ciddi bir değişiklik olmaktadır,
  • Saç ekimini takip eden 1 ay hasta için zorlu bir süreç olabilir,
  • Hasta saç ekiminden sonraki birkaç gün duş alamaz, ekim alanına doğru yatamaz, cinsel birliktelik yaşayamaz ve spor yapamaz,

İşte ülkemizde kullanılan saç ekimi tekniklerinden birkaçı;

  • DHI tekniği,
  • FUE tekniği,
  • Tıraşsız saç ekimi,

Bu teknikler en sık kullanılan ve önerilen tekniklerdir. Diğer teknikler bu yöntemlerin tıbbi olarak değiştirilmiş halidir.

Saç Ekimi DHI Tekniği

Saç Ekimi DHI Tekniği

DHI tekniğinde hastanın kafasında kesiler açılmaz. Bu da kanamaya yol açmayacağından daha hızlı iyileşme sağlar. Mikro kanalların açılabilmesi için ince uçlu cihazlar kullanılır. Bu teknikte kıl kökleri göğüsten, enseden ya da vücudun herhangi bir noktasından alınabilir. Oldukça başarılı olan bu yöntemde hastaya lokal anestezi uygulanır. DHI tekniği donör bölgesinde yeterli kıl kökü olan herkese uygulanabilmektedir. Ancak bu yöntem ile saç ekimi yaptıran kişilerin, saç dökülmesini tetikleyen stres ve zararlı unsurlardan uzak durması şarttır. DHI yöntemi 2020 yılı için ortalama fiyatı 7.000 TL ile 15.000 TL arasında değişmektedir.

Saç Ekimi FUE Tekniği

Saç Ekimi FUE Tekniği

FUE Tekniğinde donör bölge olarak ense seçilmektedir. FUE tekniğinde enseden alınan saç kökleri doku kalıntılarından arındırılır. Ardından mikro uçlu cihazlar ile kelliğin söz konusu olduğu bölgeye ekilir. Bu işlem esnasında da hastaya lokal anestezi uygulanır. Ekim yapıldıktan sonraki birkaç ay içinde ekilen saçlar çıkmaya başlar. Ancak bu saçlar şok dökülme ile dökülür. Yani hastanın ekilen saçlarının doğal döngüsüne kavuşması 1 yılını alacaktır. FUE tekniği belki de ülkemizde en sık kullanılan tekniktir. Ayrıca başarı oranın da son derece yüksektir.

Tıraşsız Saç Ekimi Tekniği

Tıraşsız saç ekimi adından da anlaşılacağı üzere saçlarını tıraş ettirmeden ekim yaptırmak isteyenlere özel uygulanmaktadır. Ancak tıraşsız saç ekimi isteyen herkese bu teknik uygulanmaz. Bu tekniğin uygulanabilmesi için hastanın ciddi saç dökülmesinin ve kelliğinin olmaması gerekmektedir. Çünkü çok dar alanda çalışma yapılması gerekir ki bu da belli bir maliyeti beraberinde getirir. Tıraşsız saç ekimi daha çok kadınların tercih ettiği yöntemlerden biri olmaktadır. Başarı oranı yüksektir.

Saç Ekimi Kalıcı Mıdır?

Saç ekimi yaptırmak isteyenlerin en önemli sorularından biri de saç ekimi kalıcı mıdır oluyor. Aslında bu soru tamamen hastaya ve saç köklerinin alındığı donör bölgeye bağlıdır. Aslında donör bölge olarak kelliğe dirençli noktalar seçilir. Örneğin ense bunlardan biridir. Kelliğe dirençli bu bölgelerden alınan kıl kökleri son derece dayanıklı olacak ve yeni nakledildiği noktada da aynı direnci gösterecektir. Ancak saç dökülmesinin asıl sebebi testesteron hormonudur. Özellikle de erkeklerde görülen tepe dökülmelerin net sebebi budur. Tabi yeni ekilen saçlar da bu hormondan etkilenecektir. Ancak dökülmeye dirençli olduğu için bu durum kişiyi çok etkilemeyecektir.

Ekilen saçların dökülmemesi için kişinin saç dökülme hikayesine göz gezdirmesi gerekmektedir. Yani kişi önceki saçlarını neden kaybettiğini düşünmelidir. Bu sorunun altında genellikle stres yanıtı çıkmaktadır. Stres ne yazık ki yeni ekilen saçları da doğrudan etkiler. Bu nedenle kişi saç ekiminden sonra, saç dökülmesini tetikleyecek her türlü etkenden uzak durmalıdır. Bunların başında da ciddi saç dökülmesi sorunlarına yol açabilen stres gelmektedir.

Related Articles

CEVAP VER
Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN ÇOK OKUNANLAR

Saç Ekim Merkezleri 2022

Saç Ekim Merkezleri sadece Türkiye'de değil aynı zamanda Dünyanın birçok noktasında da yer alan kliniklerdir. Saç Ekim Merkezleri belirli standartlara sahip olmakla birlikte bazı...

Saç Ekimi Fiyatları 2021 Güncel Liste (Tüm Merkezler)

Saç Ekimi Fiyatları Tüm Saç Ekim Merkezleri Saç ekimi fiyatları, Türkiye’de de diğer ülkelerde olduğu birçok kritere bağlı olarak değişmektedir. Bir başka deyişle, yaşadığınız şehir,...

POPÜLER KONULAR

Muttalip Keser Saç Ekimi Şikayetleri, Yorumları ve Fiyatları

Muttalip Keser Saç Ekimi Fiyatları Dr. Muttalip Keser saç ekimi fiyatları greft başına belirlenmiştir ve saç ekimi fiyatları greft başına 3,5€ olarak görülmektedir. Dr. Muttalip...